Gaudeamus

Gaudeamus

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dňa 12.10. 2023 sa študenti 2., 3. a 4. ročníka gymnázia zúčastnili študentského veľtrhu v Bratislave s názvom GAUDEAMUS. Akadémia študentom ponúkla kompletný prehľad nielen slovenských a českých vysokých škôl, ale aj mnohých zahraničných univerzít.
Súčasťou veľtrhu boli prednášky, na ktorých sa študenti dozvedeli takmer všetko o štúdiu, fakultách, študijných programoch, vybavení škôl a aktivitách, ktoré daná vysoká škola ponúka.
Študenti, ktorí sa nevedia rozhodnúť, akú vysokú školu si vybrať, mali možnosť si urobiť test študijných predpokladov a zistiť, na ktoré študijné oblasti sa hodia.
Mali takisto možnosť využiť aj kariérne poradenstvo. Mnohým študentom veľtrh pomohol nielen s výberom vysokej školy, ale aj so správnym výberom seminárov.
Študenti sa po veľtrhu zúčastnili aj exkurzie do Slovenského parlamentu, ktorej súčasťou bol odborný výklad pracovníka, ktorý študentov previedol po priestoroch NRSR. Z dôvodov prebiehajúcej rekonštrukcie priestorov boli študenti ukrátení o možnosť nahliadnuť do rokovacej sály a kvôli aktuálnej politickej situácii, predčasným parlamentným voľbám, kedy prichádza k výmene poslancov, nemali šancu stretnúť sa s poslancom/poslankyňou NRSR, poprípade sledovať rokovanie poslancov z balkóna rokovacej sály. Študenti veria, že o rok tento zážitok budú mať.

Liana Nováková, III.G

Ďalšie novinky, ktoré by vás mohli zaujímať

tn_IMG_1138
Dňa 17. 5. sa konalo Krajské kolo v stolnom tenise žiakov.  Naši žiaci v zostave Diviak Timotej, Poláček Peter, Sloboda Oliver po výborných výkonoch počas celého turnaja obsadili celkové 2. miesto. Ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy a zároveň blahoželáme...
biblicka olympiada
17.4.2024 sa v Bratislave uskutočnilo diecézne kolo Biblickej olympiády pre stredné školy s témou „Vytrvalosť vo viere“. Naše gymnázium veľmi úspešne už po druhý raz reprezentovali študenti Marek Čiljak a Šimon Dojčan z 3.G a Alexandra Hrehorovská z 1.G triedy....
prijimacky-1024x682
V priloženom dokumente nájdete výsledky prijímacieho konania pre prijatie uchádzačov do 1. ročníka štvorročného vzdelávacieho programu na Gymnázium sv. Františka Assiského Malacky pre školský rok 2024/2025.
tn_Ester
Bratislavské metamorfózy je názov krajského kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Víťazi z neho putujú priamo do Dolného Kubína, ktoré je s Pavlom Orsághom Hviezdoslavom nerozlučne späté.  V júni sa tam stretne slovenská recitátorská špička. Sme hrdí, že aj v tomto školskom roku sa k nej...