Smernica o vnútornom režime školy v školskom roku 2021/2022 akt. k 29.11.2021

Smernica o vnútornom režime školy v školskom roku 2021/2022 akt. k 29.11.2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
Vážení rodičia, priatelia,
srdečne Vás pozdravujeme. Pevne veríme, že ste zdraví a v neľahkej situácii, ktorú prežívame, si zachovávate pokoj.
Nakoľko ministerstvo školstvo z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu aktualizovalo školský semafor, upravili sme podľa toho aj internú smernicu školy. Zmeny sú vyznačené červenou farbou. Takisto sú aktualizované prílohy č. 2 a 2a – Vyhlásenie o bezpríznakovosti.
Najdôležitejšie zmeny:
1. Použitie antigénových samotestov je rodič povinný hlásiť cez EDUPAGE (bez ohľadu na výsledok testu). V prípade pozitívneho výsledku je rodič povinný oznámiť túto skutočnosť aj na mailovú adresu vedenie@csmalacky.sk a postupovať ďalej v zmysle „Usmernenia pri zistení pozitivity dieťaťa po testovaní na COVID-19“ (príloha č.4 smernice). 
2. Osoby, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19 počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov, musia ísť do karantény na 10 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény).
3. Žiak má prekryté horné dýchacie cesty (nos a ústa) rúškom alebo inou preventívnou ochrannou pomôckou (šál, šatka, respirátor) vo všetkých vnútorných i vonkajších priestoroch školy. Výnimka z nosenia rúška sa vzťahuje na dieťa MŠ, osoby pri výkone športu, pre žiaka so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím a žiaka so závažnou poruchou autistického spektra.
4.  Ak sa žiak nezúčastní vzdelávania z akýchkoľvek dôvodov, napr. aj z obavy z ochorenia, v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť. Rodič má však povinnosť oznámiť škole neprítomnosť žiaka, a to podľa ustanovení školského poriadku. Cit.: V prípade náhlej neprítomnosti žiaka na vyučovaní je rodič povinný oznámiť príčinu a vedomosť o neprítomnosti žiaka najneskôr do 12.00 nasledujúceho dňa triednemu učiteľovi (osobne, písomne, telefonicky 034/7723803 alebo emailovou poštou). V prípade vopred známeho dôvodu neprítomnosti žiaka na vyučovaní alebo inej výchovno-vzdelávacej aktivite školy požiada o uvoľnenie žiaka rodič triedneho učiteľa (pri vymeškaní max. 3 dní) alebo na základe písomnej žiadosti riaditeľa školy (o uvoľnenie na 4 a viac dní).
To znamená, že rodič v čase núdzového stavu nemusí ospravedlňovať neprítomnosť žiaka, má len oznamovaciu povinnosť. 
5. Pri organizácii vyučovania v interiéri sa uplatňuje systém maximálne triedneho premiešavania (doposiaľ bolo ročníkové premiešavanie). Z uvedeného vyplýva, že pri organizácii vyučovania niektorých predmetov (napr. cudzie jazyky, telesná výchova) sa žiaci spravidla nebudú deliť na skupiny alebo sa budú deliť na skupiny len výnimočne, podľa kapacitných možností školy.
6.  Činnosť školského klubu detí prebieha bez premiešavania detí medzi jednotlivými oddeleniami. V oddelení sú umiestnené len deti jednej triedy. Pre žiakov 4. ročníka nie je v čase platného maximálne triedneho premiešavania ŠKD k dispozícii.
Ďakujeme Vám za pochopenie a prajeme Vám veľa síl, vytrvalosti a pokoja do ďalších dní.
 
Modlíme sa za Vás a veríme, že to spolu zvládneme! 🙂
 
.cšm

Ďalšie novinky, ktoré by vás mohli zaujímať

IMG_20240426_120800_1
Vedeli ste, že na Titáne, najväčšom mesiaci planéty Saturn, padajú metánové dažde, ktoré napĺňajú jazerá, rieky a potoky na jeho povrchu? Alebo že v hustej atmosfére Venuše prší kyselina sírová a sneží kov? Ak ste na obidve otázky odpovedali kladne,...
IMG_1641
Kniha od nepamäti patrí k našim spoločníkom. Čítanie je veľmi dôležité: rozvíja fantáziu a pamäť, slovnú zásobu a sústredenie, pomáha rozvíjať gramatiku a v neposlednom rade znižuje stres. Aj tu platí pravidlo: čím skôr, tým lepšie. Preto sa snažíme motivovať deti...
tn_IMG_4688
V utorok a stredu 9.-10. apríla 2024 sa vybrali na ZŠ Záhorácka, naši 36 úspešní žiaci zo školského kola z tretieho až ôsmeho ročníka matematickej Pytagoriády. Kategória P3 – P5 prebiehala utorok 09. apríla 2024; kategória P6 – P8 prebiehala...
kniznica1
V priebehu mesiaca apríl sa žiaci prvého stupňa zúčastnili zážitkového čítania v mestskej knižnici v Malackách. O bohatý program sa postarali milé pani knihovníčky, ktoré nás privítali s úsmevom na tvári. Žiaci sa oboznámili so základnými informáciami fungovania knižnice, požičiavania...