Začiatok školského roka 2022/2023

Začiatok školského roka 2022/2023

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vážení rodičia, milí žiaci, priatelia,

s radosťou Vám oznamujeme, že  slávnostné otvorenie nového školského roka  2022/2023 sa uskutoční v pondelok 5.septembra 2022. Veríme, že ste všetci zdraví, oddýchnutí a plní očakávania, čo nám nový školský rok prinesie.

 

Prvý školský deň bude prebiehať takto:

  1. – 5. ročník ZŠ

Žiaci sa stretávajú o 8,00 na nádvorí pred kostolom (prváčikovia spolu s rodičmi). Úvodná pobožnosť a slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční v kostole o 8.05 hod. Potom sa žiaci spolu s triednymi učiteľkami presunú do tried a budú mať triednickú hodinu s úvodnými organizačnými pokynmi. Zápis do ŠKD prebehne taktiež v kmeňových triedach 1. stupňa.

Vyučovací deň skončí približne o 9,30.

  1. – 9. ročník ZŠ, gymnázium

Žiaci sa stretávajú o 8,00 v svojich kmeňových triedach, bez sprievodu rodičov (do školy vstupujú cez hlavný vchod). Začínajú triednickou hodinou s úvodnými organizačnými pokynmi. O 8:45 bude nasledovať sv. omša v kostole, po ktorej prebehne otvorenie nového šk. roku.

Noví žiaci 2. stupňa sa sústredia o 7:45 pred centrálnou zborovňou (vedľa riaditeľne) kde si ich vyzdvihnú triedni učitelia. Vyučovací deň sa skončí približne o 9,45.

V prvý školský deň odovzdá žiak svojmu triednemu učiteľovi (príp. rodič elektronicky cez EduPage) písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (viď príloha).

V utorok 6.9. 2022 budú mať žiaci program s triednymi učiteľmi (oboznámenie so školským poriadkom, organizačnými pokynmi).

Vyučovanie podľa riadneho rozvrhu bude prebiehať od stredy 7.9. Rozvrh bude publikovaný v elektronickej triednej knihe v stredu 31.8.

 Ďakujeme za pochopenie.

 

Veríme, že spoločným úsilím, vzájomnou spoluprácou a s Božou pomocou zvládneme všetky výzvy nového školského roka!

 

.cšm

Ďalšie novinky, ktoré by vás mohli zaujímať

IMG_20240426_120800_1
Vedeli ste, že na Titáne, najväčšom mesiaci planéty Saturn, padajú metánové dažde, ktoré napĺňajú jazerá, rieky a potoky na jeho povrchu? Alebo že v hustej atmosfére Venuše prší kyselina sírová a sneží kov? Ak ste na obidve otázky odpovedali kladne,...
IMG_1641
Kniha od nepamäti patrí k našim spoločníkom. Čítanie je veľmi dôležité: rozvíja fantáziu a pamäť, slovnú zásobu a sústredenie, pomáha rozvíjať gramatiku a v neposlednom rade znižuje stres. Aj tu platí pravidlo: čím skôr, tým lepšie. Preto sa snažíme motivovať deti...
tn_IMG_4688
V utorok a stredu 9.-10. apríla 2024 sa vybrali na ZŠ Záhorácka, naši 36 úspešní žiaci zo školského kola z tretieho až ôsmeho ročníka matematickej Pytagoriády. Kategória P3 – P5 prebiehala utorok 09. apríla 2024; kategória P6 – P8 prebiehala...
kniznica1
V priebehu mesiaca apríl sa žiaci prvého stupňa zúčastnili zážitkového čítania v mestskej knižnici v Malackách. O bohatý program sa postarali milé pani knihovníčky, ktoré nás privítali s úsmevom na tvári. Žiaci sa oboznámili so základnými informáciami fungovania knižnice, požičiavania...