Search

Mišova výzva: OBJA-V-SEBE

Facebook
Twitter
LinkedIn

S malými prestvávkami sa už skoro rok učíme z domu. Priznajme si, mnohí sme trochu (a niektorí i viac) zleniveli, stratili dobré pracovné návyky.

Záľuby, ktorým sme sa predtým venovali vo voľnom čase prostredníctvom rôznych záujmových útvarov a krúžkov, realizovať nemôžeme.

No nie vždy to tak musí byť. O objavení novej záľuby a talentu práve počas pandémie rozpráva jeden z našich žiakov – Michal.

Viac si prečítajte v rozhovore s ním, pozrite si jeho vlastné video a najmä – zapojte sa do jeho výzvy  OBJA-V-SEBE Na mail misova.sutaz@gmail.com sk posielajte čokoľvek (rozprávanie, videá, fotky…), prostredníctvom ktorých nám dáte vedieť o tom, aký nový talent ste v čase pandémie a dištančného vzdelávania v sebe objavili, čomu ste sa začali venovať. Predstavte nám svoj nový mikrosvet a inšpirujte tým ostatných. Najinšpiratívnejších z vás oceníme.

Pozri, čomu sa Michal začal venovať v čase pandémie

Michal, dozvedeli sme sa o tebe, ba dokonca aj presvedčili na vlastné oči, že si veľmi šikovný v narábaní s yoyom. Ako si sa dostal k tejto záľube dostal?

O yoyovaní som vedel už dlhšiu dobu, ale nikdy som tomu nevenoval príliš veľkú pozornosť. Pred štvrťrokom som si povedal, že to skúsim. Kúpil som si yoyo za 2 € v hračkárstve a hneď „ma to chytilo“. Pandémia a čas trávený doma tomu  napomohli.

Patrí yoyo k športovým disciplínam alebo je to len hobby?

Áno, yoyo má svoje súťaže a dokonca aj svetový šampionát. Napríklad v tomto čase sa koná online súťaž SCALES V. Minulý rok sa konal európsky šampionát tu na Slovensku v Trnave. Najbližší svetový šampionát, ak to pandémia dovolí, sa bude konať v Budapešti.

Kto alebo čo teba inšpirovalo k tejto atraktívnej záľube?

Najviac inšpirujúci pre mňa bol a aj je aktuálny majster sveta Gentry Stein.

Ako dlho, kedy a kde trénuješ?

Snažím sa trénovať minimálne dve hodiny denne, ale nemám presne vymedzený čas. Väčšinou trénujem doma v izbe alebo na záhrade.

Ako sa ti najlepšie trénuje?

Samozrejme so slúchadlami na ušiach. 🙂

Koľko času ti zaberie zvládnuť nejaký trik?

To závisí od toho, o aký trik ide,  pretože nie všetky triky sú, samozrejme,  rovnaké. Väčšinou sa naučím daný trik do 3 dní, ale musím ho stále a stále dookola opakovať a zlepšovať sa v ňom.

Je tvoje yoyo, s ktorým trénuješ teraz,  niečím špeciálne? Líši sa od toho prvého, dvojeurového z hračkárstva?

Hlavný rozdiel je v tom, že yoyo, ktoré kúpite v hračkárstve, väčšinou nemá guľôčkové ložisko. Tým pádom sa kratšie točí. A tiež je  responzívne, čiže sa vracia na trhnutie späť.

Si členom nejakého yoyo klubu? Alebo – neplánuješ nejaký založiť? Napríklad medzi kamarátmi – nadšencami –  a spolužiakmi?

Bohužiaľ, zatiaľ nie som členom žiadneho klubu, ale rád by som sa v budúcnosti do nejakého pripojil.

Čo ti dáva táto tvoja nová záľuba?

Je to určite lepšia zábava, ako byť v izbe za počítačom, najmä v čase dištančného vzdelávania, pandémie a lockdownu. Určite by som sa chcel v budúcnosti zapojiť aj ja do nejakých súťaží, byť v yoyovaní dobrý a pomáhať šíriť  popularitu yoyovanie na Slovensku.

Určite by som v budúcnosti chcel ísť na nejaké súťaže a pomáhať šíriť  popularitu yoyovanie na Slovensku.

Ďalšie novinky, ktoré by vás mohli zaujímať

IMG_1641
Kniha od nepamäti patrí k našim spoločníkom. Čítanie je veľmi dôležité: rozvíja fantáziu a pamäť, slovnú zásobu a sústredenie, pomáha rozvíjať gramatiku a v neposlednom rade znižuje stres. Aj tu platí pravidlo: čím skôr, tým lepšie. Preto sa snažíme motivovať deti...
tn_IMG_4688
V utorok a stredu 9.-10. apríla 2024 sa vybrali na ZŠ Záhorácka, naši 36 úspešní žiaci zo školského kola z tretieho až ôsmeho ročníka matematickej Pytagoriády. Kategória P3 – P5 prebiehala utorok 09. apríla 2024; kategória P6 – P8 prebiehala...
kniznica1
V priebehu mesiaca apríl sa žiaci prvého stupňa zúčastnili zážitkového čítania v mestskej knižnici v Malackách. O bohatý program sa postarali milé pani knihovníčky, ktoré nás privítali s úsmevom na tvári. Žiaci sa oboznámili so základnými informáciami fungovania knižnice, požičiavania...
tn_IMG_4495
Autorská poznámka                Čitateľovi by sa po prečítaní názvu mohlo zdať, že už raz článok o matematickej prechádzke v Skalici čítal, a zdanie ho neklame. Rozhodli sme sa vypraviť do Skalice ešte raz a opäť sa prejsť po námestí a polámať si hlavu...