Search

Očkovanie je prejavom zodpovednosti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Drahí priatelia,
pripájame sa k uvedeným slovám otcov biskupov k podpore očkovania. Vážime si hlas Cirkvi, ktorý zaznieva v čase, kedy zomierajú nevinní a lekári siahajú na dno svojich síl. Považujeme to za zodpovedný a zrelý prejav. Prosíme Vás – každého osobne i naše spoločenstvo, aby sme boli týmto hlasom na našej škole, medzi našimi žiakmi, v prostredí školy, v svojom okolí.
Daniel Masarovič, riaditeľ čšm
„Drahí bratia a sestry, obraciame sa na vás s prosbou o vypočutie, aby naše kresťanské spoločenstvo v dôležitej chvíli zaujalo správny postoj. Sledujeme rastúce počty nakazených a zomierajúcich na Covid a zároveň rastúci počet vyčerpaných lekárov a zdravotníkov, z čoho hrozí bezprostredný kolaps nemocníc.

Sme presvedčení, že práve očkovanie je veľká pomoc pre zastavenie pandémie a pre záchranu tisícok ľudských životov. Zaočkovaním chránime nielen seba, ale aj druhých. Tak ako to vyjadril Svätý Otec: zaočkovať sa je prejavom lásky voči blížnemu.
Kto pochybuje, nech sa rozhodne práve preto, že kresťanským povolaním je starať sa nielen o seba, ale aj o blížnych a pomáhať im na ceste života.

Naberme odvahu a spravme tento krok z lásky k druhým, k slabším, k ohrozeným.Naliehame na kňazov, aby šírili správnu osvetu, aby nabádali v prospech očkovania a zároveň dodržiavali hygienické pravidlá. To je v čase šíriacej sa choroby konkrétnym a zrelým prejavom našej viery v Boha, ktorý nám zveril svet i blížnych do opatery. A to je aj skutočným prejavom nášho uvedomelého, konzistentného postoja za život.

Vypočujte, drahí bratia a sestry, tento náš hlas a modlite sa i povzbudzujte spolu s nami, aby si ľudia nezatvrdzovali svoje srdcia a neodmietali prostriedok, ktorý máme na pomoc v utrpení.

Žehnajú vám vaši katolícki biskupi Slovenska.“

Ďalšie novinky, ktoré by vás mohli zaujímať

foto-1
V stredu 3. apríla 2024 sa vybrali na ZŠ Záhorácka, naši 17 úspešní šiestaci až ôsmaci z domáceho kola matematickej olympiády na okresné kolo. Bola to pre mnohých ich prvá skúsenosť s danou súťažou. Aj napriek malým stresom, ktoré pociťovali ich počas dňa...
foto_konferencia-2
Súčasní, ale i bývalí študenti cirkevného gymnázia sa stretli na v poradí už jedenástom ročníku študentskej konferencie. V priestoroch školy sa stretli tí, ktorí v uplynulých rokoch na našom gymnáziu maturovali a dnes sú študentmi vysokých škôl, i tí, ktorí o štúdiu u nás ešte len uvažujú. Príspevky...
tn_IMG-20240423-WA0010
V pondelok 22.4. sme s celým svetom oslavovali výnimočný deň – Deň Zeme. O našu planétu by sme sa mali starať, keďže je to náš domov. Miesto, kde okrem nás žije aj veľký počet rôznych živočíchov a nespočetné množstvo rastlín....
studkon
Milí študenti, milé školské spoločenstvo,  srdečne pozývame všetkých na XI. ročník Študentskej konferencie 2024, ktorá sa uskutoční už onedlho dňa 25. apríla 2024 vo štvrtok od 8.00 v priestoroch spoločenskej miestnosti školy. Cieľom konferencie je vytvoriť priestor pre absolventov, súčasných...